Muziek

Als studenten jazz vereniging zijn er vele mogelijkheden om je bezig te houden met muziek. Er zijn veel verschillende muzikanten binnen de verniging. Waarvan het niveau wisselt van absolute beginner tot conservatoriumstudent. Door de open sfeer krijgt iedereen de kans om te ontwikkelen, of dat nou is van andere leden of met professionele workshops. Groover heeft het allemaal.

Spelen

Binnen de vereniging kan je op verschillende manieren muziek maken. Bij Muppet Music leer je jammen met jouw mede eerstejaars, waar je meer leert over jazz en waardoor je het zelfvertrouwen opbouwt om spontaan mee te spelen. Als meer ervaren muzikant kan je ook aan de slag gaan met een combo. Op de jam of op activiteiten kom je in aanraking met andere leden die er ook klaar voor zijn om op het podium te staan. Daarmee kun je dan gebruik maken van ons overweldigende aanbod aan professionele PA. En sterker nog: We bieden zelfs ons eigen boekingsbureau om voor jou de leukste optredens te regelen waarmee je ook nog eens kan bijverdienen. Ben je op zoek naar een grotere band onder professionele leiding? Dan kun je bij één van onze vereniging combo's gaan. De Groover Big Band blaast bijvoorbeeld al meer dan vijftien jaar hun publiek omver en nodigt je graag uit om te komen auditeren…

Luisteren

Ondanks dat Groover een jazz vereniging is, is er ook een grote liefde voor aanverwante muziekstijlen zoals, funk, latin, fusion, soul en blues. Deze kan je horen op de jam, bij optredens op de Jazz Club of op het festival Just Jazz, waar ook bekende artiesten uit de Nederlandse jazzscene spelen. Ook zijn er combo’s binnen Groover die hun eigen muziek schrijven en daar mee optreden. Dit zijn onder andere Wakki, Heemels Trio en het Kris Ransijn Trio. Verder wordt er een playlist van de maand gemaakt op Spotify door leden om elkaar verschillende dingen te laten horen.