Groover in Delft

Op 21 november 2006 is de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover opgericht. In vijftien jaar is Groover uitgegroeid van een bigband tot een volwaardige vereniging met bijna 350 leden. Groover kent een gevarieerde groep mensen, waarin de liefde en interesse voor muziek en jazz allen verbindt.

De vereniging is een platform voor muzikale en sociale ontmoetingen. Ook heeft de vereniging een unieke positie in Delft omdat het gezelligheid verbindt met cultuur. Groover kent de volgende kernactiviteiten: wekelijkse jamsessies en maandelijks gemiddeld twee openbare evenementen. Deze evenementen lopen uiteen van workshops, lezingen en masterclasses tot muzikale feesten met live bands.

Groover zet zich ook maatschappelijk in bij haar activiteiten, zoals op het festival Just Jazz. Zo is de organisatie met vrijwilligers in 2019 langs geweest op basisscholen om les te geven en kregen lichamelijk beperkte jongeren met een passie voor muziek in 2020 een podium om op te treden. Daarnaast was Groover bij het vorige Lustrum actief voor het goede doel musicians without borders. Tijdens de activiteiten werd de boodschap van deze organisatie gedeeld en werd er geld ingezameld voor een grote donatie. Lokaal organiseerde Groover in 2019 een haringparty met live muziek bij café de Oude Jan. Hier was iedereen in Delft welkom en kon er wat aan Delft worden gegeven.