Ervaringen

Hoi, ik ben Diane en eerstejaars TB + Groover. Tijdens de OWee was ik eigenlijk helemaal niet van plan om me bij een vereniging in te schrijven, maar hé, toen ik Groover tegenkwam kon ik geen nee zeggen. Het was geen grote liefde voor jazz (die ben ik daar pas gaan ontwikkelen) die me aantrok tot de vereniging. Het was de sfeer die er rondhing: door de live muziek en het enthousiasme van de leden onderscheidt Groover zich van alle andere studentenverenigingen in Delft. Uiteindelijk was mijn inschrijving een impulsieve actie die bijzonder goed is uitgepakt. Ik ben nog steeds eerstejaars Groover (beter bekend als Muppet) en weet eigenlijk nog steeds gênant weinig van jazz, lust zeker geen whisky, maar ben hier wel op m’n plek. Het is een gave aanvulling op mijn passie voor muziek en mooie invulling van de woensdagavond. Ook in de OWee-commissie die ik nu doe heb ik het enorm naar mijn zin, ondanks de vreemde situatie die corona met zich meebrengt. Omdat ik muppet ben, betekent dat dat ik nog lekker lang lid kan blijven bij de vereniging en veel mag meemaken, dus ik kijk uit naar de komende jaren!

Hey! Ik ben Tristan, ik ben 2e jaars Groover en studeer Industrieel Ontwerpen hier aan de TU Delft. Ik ben bijna elke woensdag wel te vinden op de pandavonden van Groover, om weer bij te kletsen met m’n vrienden, af en toe te jammen en om lekker bier (en sporadisch een whisky) te drinken. Op donderdagavond speel ik trombone in de Groover Bigband, een bigband bestaande uit allemaal gezellige en muzikale groovers. Met deze band speel ik vaak op festivals, evenementen, gala’s en in de zomervakantie gaan we altijd op tour. Zo stonden wij vorig jaar op Montreux Jazz Festival in Zwitserland! Verder zit ik in de design commissie van Groover, hier ontwerp ik samen met mijn commissiegenoten vette posters en artworks voor evenementen van Groover. Waar ik zelf natuurlijk bij ben! Wat ik zo tof vind aan Groover is de creatieve en muzikale sfeer binnen de vereniging, de gezellige mensen en de borrels die altijd, maar ook echt altijd, livemuziek hebben.

“Je speelt saxofoon? Supervet! Maar straks studeer je bouwkunde, dan heb je daar helemaal geen tijd meer voor.” Des te vaker ik deze onheilspellende boodschap moest aanhoren, des te meer ik het tegendeel wilde bewijzen. Het werd mijn missie. Tijdens de OWEE had ik Groover wel gezien, maar ik wilde eerst mijn BSA halen voordat ik lid zou worden bij een vereniging. Maar een bandje, dat moest wel kunnen. Toevallig viel mijn oog op een flyer voor ‘THE LATINBAND PROJECT’: onder begeleiding van een latin bassiste zou er een halfjaar lang gerepeteerd worden om uiteindelijk een vette show neer te zetten. Ook al had ik nul ervaring met latin, ik dacht, ik probeer het gewoon. Ik kwam in een superleuke gemixte groep: sjaars zoals ik, maar ook ouderejaars en internacho’s. De meeste bandgenootjes waren lid bij Groover en in mijn tweede jaar werd ik ook lid. Ik voelde me op mijn plek, eindelijk een plek met allemaal muziek-gekkies, net als ik. Nu nadert het einde van mijn studie en durf ik te zeggen: missie geslaagd! Dankzij Groover was mijn studietijd rijk aan muziek en gezelligheid. Ik heb er ontzettend veel geleerd en kunnen doen. Van latin band, naar illustratie commissie, ontwerp van het logo van de vereniging, organisatie van het ledenweekend en festival Just Jazz, tot het spelen van bariton saxofoon bij de Groover bigband en natuurlijk de oprichting van Ducktape: een funk band bestaande uit mijn beste vrienden. Hier ga ik, ook na mijn studie, nog jaren plezier van hebben!

Eigenlijk was ik lang niet de meest voorbeeldige Muppet (eerstejaars Grooverlid). Ik was super druk met muziek bezig door het volgen van een vooropleiding aan het conservatorium, maar had eigenlijk weinig tijd om na een lange avond vol lessen ook nog naar Groover te gaan. Daarnaast had ik ook nog eens de hele introperiode gemist. Ik kende eigenlijk nog niemand toen ik op een avond de moed had verzameld toch maar eens te kijken wat die gekke jazzvereniging nou eigenlijk inhield. Vanaf moment één werd het me duidelijk: Groover is een en al jazz en gezelligheid! Meteen al werd ik open ontvangen en had ik de beste gesprekken. Het maakt niet uit of je nu volop jazz studeert of gewoon alleen al houdt van het luisteren ernaar, bij Groover is het is altijd gezellig! Sinds dit jaar ben ik veel meer betrokken bij de vereniging geworden en heb ik er zelfs mijn beste vrienden gemaakt. Ik speel met super goede andere muzikanten samen in een officieel Groovercombo en met mijn commissie draag ik ook nog eens wat bij aan de vereniging. Dat ik zoveel mensen bij elkaar aan zou treffen die allemaal precies van datgene houden als waar ik in mijn leven zoveel plezier uithaal vind ik echt fantastisch!

Ik weet mijn eerste dag Groover nog als de dag van gisteren. Na een aantal jaar vereniging hoppen besloot ik eindelijk om een keer langs te gaan bij Groover waar ik eigenlijk al veel eerder naar toe had moeten gaan. De borrel waar ik naar binnen liep was rustig, blijkbaar was het tentamenweek, maar de sfeer was goed en de zoete klanken van Charles Mingus die destijds een van mn favoriete muzikanten was, vloeiden uit de speakers. Ik ging zitten achter de bar en bestelde een biertje waarna een lid die iets verder naast me zat zich omdraaide en zei: “Één bier?! Dat doen we hier niet!”, prompt twee biertjes bestelde en er eentje aan me gaf. De rest van de avond heb ik heerlijk met verschillende mensen geborreld en had ik meteen mijn eerste band in de pocket, ze zochten een drummer voor een vet fusion trio vandaar. Dit laat meteen zien wat ik zo mooi vind aan Groover, iedereen is muzikant of muziekliefhebber waardoor we dezelfde mindset hebben wat de sfeer heel relaxed maakt en je met iedereen kan chillen. Inmiddels veel borrels, jams, gigs, epische events en weekendjes met de Bar later ben ik gewoon een veteraan van de vereniging maar ik ben nog lang niet uit geGrooverd!

Ik had Groover vanaf de owee al op het oog maar was heel voorzichtig om te veel te gaan doen in mijn eerste jaar. Daarom heb ik mij in het tweede studiejaar ingeschreven. Uiteindelijk viel het reuze mee en had ik al direct bij Groover willen zitten. Nu ben ik bijna 2 jaar verder en ben met mijn derde commissie bezig; de Lustrum commissie! Ik ben vanaf het begin bij de bar wat een hele gezellige groep is en waar altijd meer dan genoeg gezelligheid te vinden is. Daarnaast kan ik mijn liefde voor Whisky delen met iedereen voor en achter de bar. Maar de grootste reden dat ik bij Groover zit is toch wel de gedeelde liefde voor muziek. Ik heb een veel nieuwe muziek ontdekt en een hele hoop leuke mensen ontmoet. Groover is voor mij alles wat ik ervan had verwacht en meer. Elke borrel speel ik op een of andere manier toch weer uit, ledenweekend is een groot feest en een eigen Jazz festival.