Wakki

BIOGRAFIE


Wakki is een achtbaanavontuur door een universum gesmeed van de energie van funk en de vrijheid van jazz. Een ronkende machine met oneindige nieuwsgierigheid als brandstof en zes Kosmonauts in de cockpit die je meenemen op een stuntvliegreis door een groovende kosmos met onontdekte dimensies.

De nieuwsgierigheid van de bandleden zorgt ervoor dat er talloze stijlen, genres en culturen langskomen: van Snarky Puppy en Fela Kuti tot Led Zeppelin en Pink Floyd, en van Turkse vibes tot straight-up-American funk. Voor iedereen is er iets te herkennen en tegelijkertijd te ontdekken. Wakki is een avontuur waar je naar kunt luisteren en tegelijkertijd op wilt gaan bewegen, waar complexe ritmes met verhalende thema's op een dansbare manier worden neergezet en waar muzikale vrijheid in nummers ervoor zorgt dat ieder optreden anders is.

Gesteund door een geslaagde crowdfundactie katapulteert de band je met hun laatste album 'Kosmonauts' (2020) hun Wakkiverse in: na een euforisch vertrek surf je op drijvende grooves en meeslepende thema's langs onbetreden landschappen en maak je kennis met obscure wezens. Tijdens deze trip verlang je tegelijkertijd naar huis en naar meer avontuur. Gaat het mis? Keer je veilig terug naar thuis of verdwaal je? Ontdek het zelf. Welcome to the Wakkiverse.

Beluister Wakki op Spotify of maak kennis met de band via Facebook en Instagram en boek Wakki via de knop onderaan deze pagina.

BEZETTING


Saxofoon - Mischa de Haan
Gitaar - Richard Coesoij
Toetsen - Stijn van der Smagt
Basgitaar - Stijn Linderman
Drums - Laurens Buijs
Percussie - Sebas Joosten

REPERTOIRE


Kosmonauts, 2020 - Wakki
Tektonics, 2016 - Wakki

SFEER