Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /www/includes/menu.inc).

Easyswitch.nl: Geen studenten OV, wel mobiel

Kosten van vervoer als student.
Als gemiddelde student is het niet altijd even makkelijk en heb je het niet altijd breed qua financiƫn. Gelukkig krijgen we 5 jaar gratis reizen, maar wat als dit stopt?

Auto of trein?
Wat is goedkoper, met de auto gaan of met de trein?
Als je geen studenten OV hebt is het met de trein gaan vaak erg duur, maar waarom is dat eigenlijk? Reizen met de trein is zo duur omdat NS betaalt aan ProRail voor het gebruik van het spoor. De goedkoopste keuze als je geen studenten OV hebt is met de auto gaan, een verzekering voor je auto is vaak duur maar hier zijn oplossingen voor.

Besparen op je autoverzekering

Hoe kan je besparen op je autoverzekering?
- Je autoverzekering vergelijken kan je goed helpen met besparen, hierbij wordt de juiste verzekering gekozen die bij je past. Dit kun je doen op het internet, er zijn verschillende sites die je hier mee kan helpen. Door het in te vullen van het kenteken van je auto word de juiste verzekering voor jou gezocht.
- Zorg er ook voor dat je niet te veel betaald voor je dekking, een nieuwere auto heeft een hogere dekking nodig dan een oude auto, en dit geldt hetzelfde voor een duurdere en een goedkopere auto.
- De keuze voor je auto is natuurlijk ook belangrijk, want als je een grotere auto kiest zullen er ook meer kosten bij komen in bijvoorbeeld de wegenwacht. Kies een auto die niet te groot is maar wel praktisch, hiermee voorkom je onnodige kosten.

Ander vervoer

Er zijn ook andere manieren voor vervoer naast de trein en auto. De makkelijkste manier is dichterbij je school te gaan wonen en hier met de fiets of lopend heen gaan, daar hoef je niets voor te betalen. Het is dan misschien lastig om uit huis te gaan, maar het zal veel goedkoper zijn om op jezelf te wonen en geen reiskosten meer te hebben.