Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /www/includes/menu.inc).

Rijke Jazz historie

Als jazz liefhebber kom je in Nederland niets te kort. Na een geslaagde editie van het Delftse Jazz Festival en North Sea Jazz, ben je misschien zelfs naar onze zuiderburen geweest voor Gent Jazz. Ook in Belgiƫ gaan de voetjes van de vloer. En als je in je platencollectie favorieten hebt staan als Billie Holiday, Benny Goodman, Miles Davis en Louis Armstrong vier je ook je thuiskomst. Heb je deze nog niet allemaal, dan schaf je deze voor een leuke prijs aan met korting van bol.com

Jazz muziek staat meer in de belangstelling als ooit tevoren. Waar jazz in de twintiger jaren vooral populair was als tegenbeweging door jongeren. Het was immers een muziekstijl die ouders niet aan konden horen. Een muziekstijl die een reactie was op de burgeroorlog en scheiding van wit en zwarte ras. Nu komt de muziekstijl pas echt tot zijn recht. Generaties gaan samen, zo luister je nu bijvoorbeeld wel met je ouders naar deze muziek.

Er valt altijd nieuwe muziek te ontdekken en ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Caro Emerald draaien mee in de internationale top. Iets waar we niet alleen trots op moeten zijn, maar vooral van moeten genieten.