Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /www/includes/menu.inc).

ClassCie

Bij Groover kun je altijd langs komen om naar muziek te luisteren of een drankje te doen, maar de muziek die Groover aanbiedt wordt vaak ook door eigen leden verzorgd. Om leden aan te sporen om actief deel te nemen in muziek en samenspel biedt Groover daarom veel activiteiten aan die zich richten op verdieping in de muziek. De ClassCie is de commissie die zich richt op het aanbieden van die muzikale verdieping van de leden van groover.

De kernactiviteit van de ClassCie is het organiseren van workshops, lezingen en masterclasses. Bekende jazzartiesten kunnen hierin hun muzikale verhaal houden en vertellen over hun ervaringen, maar vaak zijn de activiteiten ook interactief en kunnen deelnemers op allerlei manieren meespelen op eigen instrument of op een andere manier. Veel van deze avonden worden georganiseerd in samenwerking met Unit Cultuur van de TU Delft en zijn voor iedereen toegankelijk.

In het verleden heeft Groover door de ClassCie veel bekende namen over de vloer gehad, zoals Jules Deelder die de loop van de jazzgeschiedenis doorliep met behulp van platen uit eigen collectie, Benjamin Herman die samen met een combo van Grooverleden aan de slag ging om hun spel te verbeteren.

Onderdeel van de activiteiten die de ClassCie organiseert is daarnaast de GrooverClazz, waarin muzikanten die nog weinig ervaring hebben met jazz bij elkaar worden gezet in een kleine band om te werken aan jazznummers. Er worden onder leiding van een meer ervaren muzikant tips gegeven om het individuele spel en samenspel te bevorderen.De GrooverClazz biedt beginnende jazzmuzikanten de gelegenheid om te ervaren hoe het is om in een jazzformatie te spelen; de ClassCie stimuleert zo leden van Groover om meer samen muziek te gaan maken in eigen bandjes of tijdens een van de vele jamsessies van Groover!